6 Mart 2013 Çarşamba
0 yorum

Ankaralı Anneler Ve Alternatif Anne Buluşması

05:34
ankaralianneler

Dergimizin takipçileri hatırlayacaktır bir önceki sayımızda Ankaralı Anneler buluşmamızdan bahsetmiştim. Birbirini hiç görmemiş, sadece sanal ortamda sohbet etme şansı bulmuş ama o sohbetleri zaman zaman kırk yıllık eski dost misali koyulaştırabilen, aynı şehirde yaşayan annelerdik. Bir, iki derken bu ay üçüncü kez toplandık. Bu defa toplantımıza "ayın blogu" oylamasında da hatırlayacağınız, kendisi de bir Ankara sakini olan, Alternatif Annenin kurucusu ve "Anneliğin Ötesinde" kitabının yazarı Gülüş TÜRKMEN'de katıldı.

İki çocuk annesi olan Gülüş, kitabında, tüm dünyadaki ebeveynlik ile ilgili akımları tek tek inceleyip, iyisi ve kötüsü ile ilgili bilgiler veriyor. Çocuk sahibi olduktan sonra, hele de çok okuyan araştıran bir anneyseniz, o uzman, bu uzman, onun tarzı, bunun tarzı derken bazen isyanın eşiğine gelirsiniz. Her ne kadar hiç birini dinlemeyip, "ben bildiğimi yaparım" da deseniz, duyduklarınız, okuduklarınız içinizi kemirmeye devam eder. Bu kitap, gidiş yolunuzdan sonucu görmenize yardımcı olmak üzerine hazırlanmış. Zaten okumayı seven bir anneyseniz, konuya bir de farklı açıdan bakmak isterseniz, Gülüş'ün kitabına bir göz atmanızı tavsiye ederim. Benim gibi kitabevine sorup, bulamama ihtimaliniz olabilir. En güzeli internetten sipariş vermek.

Gelelim yeniden Ankaralı Annelere. Öncelikle ilk buluşan grup yavaş yavaş samimiyeti ve sohbeti koyulaştırmış olsak da her buluşmamızda yeni yüzler görmek bizi çok mutlu ediyor. İlk defa gelenler de kolaylıkla sohbete dahil oluyor çünkü konumuz ortak: çocuklar. Üstelik, her ne kadar kendilerini "acemi" diye tanımlasalar da içimizde blogger anneler de var ve bence gayet iyiler.

Bir dönem Amerika'da yaşamış, şimdiler de Türkiye'ye dönüş yapmış Elif Berrak'ın, Amerika, Türkiye ve tabi ki oğlu Tuğra ile ilgili maceralarını anlattığı blogu: http://www.tugraveannesi.blogspot.com/. İlk buluşmadan itibaren tanıştığımız, sohbeti güzeli kendisi tatlı Başak'ın gezdiği, gördüğü, yediği, içtiği ve yaklaşık bir yıldır da oğlu Batu'yu anlattığı blogu: http://delimaniakiz.blogspot.com/. Hafta içi buluşmalarımıza katılamayıp, hafta sonu olduğunda koşarak gelen, iki güzel kızın annesi Bilge'nin her annenin işine yarayacak pek çok şey bulabileceğiniz blogu: http://www.arastirmacianne.net/. İkiz annesi olmak şapka çıkarılacak bir durumken, bunu tek başına gayet güzel başaran Deniz'in yemek tarifleri verdiği blogu: http://denizcin.blogspot.com/

Ve tabi blogu olmayan ama twitter hesapları ile minik minik postlar yazan, hayatı paylaşan anneler: Dilşe, Zeynep, Nevin ve her ne kadar kendisini ilk buluşma sonrasında İstanbul'a transfer etmiş olsak da halen bizimle olan, oğlu oğlumun adaşı Hülya. Biz de durum bu. Anneler güzel, sohbet güzel. Her buluşmada yeni fikirler de eklenince gitgide daha da keyifli oluyor. Ankara'da yaşayan yazar annelerle imza ve sohbet buluşması, markalarla tanıtım toplantıları, çocuklarla yapacağımız etkinlikler, eğitim amaçlı toplantılar planlarımız arasında. Duyuruları mümkün olduğunca erken yapmaya çalışıyorum. Herkese uyan tarih-saat ayarlaması takdir edersiniz ki çok zor ama bir süre sonra düzenli ve sürekli bir tarih belirleyeceğiz. Siz de bize katılmak isterseniz blogu (ardaninannesi.com) veya twitter'da #ankaralıanneler hastag'ini takip edebilirsiniz.

Yazar : Bahar Karakaya

Blog : http://www.ardaninannesi.com/

0 yorum:

ÜYELER

 
Gizle
Top