6 Mart 2013 Çarşamba
0 yorum

Facebook'ta Sinir Eden Davranışlar

05:13
Facebook hepimizin kullandığı,gündelik yaşamımızın artık en önemli parçalarından birisi haline geldi son zamanlarda.. Hepimizin facebookta hesapları var,hatta birini tanımak için facebooktan bile ekliyoruz(sanal bi ortamdan nasıl tanıcaksak) Yada bırını tanıyorsakta ekliyoruz facebooktan,sabahtan aksama kadar orada bakınıyoruz,vakıt gecırıyoruz belkide. Ama facebook hayatımıza girdi gireli sinir edici hareketleride beraberinde getirdi.Artık facebooklarını kapatan insanları daha iyi anlıyorum..

Facebooktaki sinir edici hareketlerden bazıları;


Dürtülmek: Dürtmek bildiğiniz gibi birine el hareketi yapılarak,ona işaret vermek elle dürtmek mesela.. Dürtülen kişide tiki varsa tepki verir.Benim normal hayatta bildiğim bu.Peki insanlar neden facebooktan birbirlerini dürtüyorlar?Genelde arkadaslarınızın arkadaslarını,yada listenizdeki arkadaslarınızı dürtüyorsunuz? Niye dürtüyorsunuz,bence çok saçma bir uygulama,yapmayın lütfen! Etiketlenmek: Arkadaslarınız sizin izniniz olmadan sizi fotograflarda etiketleyebiliyorlar,tabııkı etıketlenme ayarlarınızı değıstırmezseniz bu durumda oldukca mağdur olabilirsiniz.Çünkü diyelimki o fotografta hiçte güzel çıkmadığınızı düşünüyorsunuz,arkadasınızda sizi etiketledi.Çevrenizdeki arkadaslarınızda gördü,şahsen ben rahatsız olurum bu durumdan ama güzel bir fotografınızsa etiketlenebilirsiniz tabiiki..

Yada facebooktaki tanıdığınız saçma sapan insanlar(öyle yada böyle bi yerden tanıyorsunuzdur) sizi kendileri gibi saçma sapan fotograflarda(mesela bir masanın üzerindeki bir not kağıdında,bir bardakta) etiketledi,bunu sizin arkadaslarınızda,eşiniz dostunuzda gördü,belkide bir aile faciasına ramak kalacak,lütfen sacma yerlerde etiketlemeyin..Yada yılbaslarında,bayramlarda,bır tebrık kartı misalindeki görsellerde lütfen etiketlemeyin artık yıl 2013 oldu artık..Ağaçlarda etiketlemeyin bak lütfen dedim!..

İlginç yorumlar: Bağlantılara,kişisel iletilere lütfen saçma sapan yorumlar yazmayın,sizin yazdığınız yorumları sadece yorum yazdığınız kişi değil,onun cevresi,yakınları,sevgilisi de görüyor.İletisini zaten size yazmadı,sazan gibi atlamanızın bi manası yokki,yazdığınız sözleri yazmadan önce düşünün öyle yazın,kimseninde kalbi kırılmasın.O insanı aşağılayıcı yorumlarda yazmayın,beğenmiyorsanız beğenmiyorsunuzdur,neden moralini bozmaya çalışıyorsunuz?

Oyun davetleri: Facebookta oyun oynayın farmwille,citywille,chefville oynayın,oynamayın demiyoruz ama arkadaş listenizdekilere göndermeyin olur mu?Günlük 50 tane oyun isteği ile bizi muhatap etmeyin,oyunlarıda engellemek zorunda kalıyoruz belkide sizide engelleriz belli de olmaz!

Peki kendinizi sürekli facebookta etiketliyorsunuz,Taksim'de,Nişantaşı'nda,Antalya'da,Bodrum'da,kötü niyetli kişilerinde bunları görüp,siz evde yokken,evinize hırsızlık amacıyla girip bişeyler yapabileceğini biliyor musunuz? Doğum tarihinizi ay,gün,yıl olarak yazıp tüm özel bilgilerinizi deşifre ettiğinizi biliyor musunuz,annenizin kızlık soyadı ve doğum tarihi bilgileriniz sadece bankaların işine yarar,ya da bunları kullanabilecek kötü insanların. Çok fotoğraf paylaşmayın,fotoğraflarınız bir gün bakmışsınız tuhaf tuhaf internet sitelerinde dolaşmış,facebookunuzdan birileri fotoğraflarınızı çalmış olamaz mı?

Facebookla yatıp kalkmayın, her şeyinizi facebookta paylaşmayın,ne kimseyi rahatsız edin ne de kimse sizi rahatsız etsin.Facebook konusundada bilinçli olalım, tüketirken yürek tüketmeyelim..

Yazar : Yasemin Özer

Blog : biricitinyeri.blogspot.com

0 yorum:

ÜYELER

 
Gizle
Top