30 Mart 2013 Cumartesi
0 yorum

Leblebili Kurabiye Tarifi



























Çorumlu biri olarak yöremizin nefis lezzeti bu çok özel ve güzel olan leblebilerden kurabiye yapmak benim için büyük zevk. Leblebimizin lezzeti ve faydaları zaten dillere destan.Birde böyle leziz şekilde değerlendirmek namına nam katıyor.Kurabiyeler çok nefis oldular.Arzuya Göre kesinlikle denemenizi öneririm.

Malzemeler:
125 gr. tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağı leblebi tozu
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerleri için; leblebi

Yapılışı:
Yoğurma kabına yumuşak tereyağ ve sıvıyağı alın.
Pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip,yoğurun.
Leblebi tozunu satın alacağın gibi evde kendinizde hazırlayabilirsiniz.Bunun için; leblebileri un haline gelene kadar robotta çekin ve kullanın. 
Ayrı bir kapta leblebi tozu,un,vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.Bu toz karışımı diğer harca ilave edin ve homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu streç filme sarıp,buzdolabında 20-25 dk. dinlendirin.
Dinlenen hamuru dolaptan alıp,tekrar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri dizin.
Kurabiyelerin üzerine birer tane leblebi batırın.Bu işlem sırasında dikkatli olun.Çünki kurabiyeler çatlayabilir.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.Kurabiyeleri fırına verin.
Üzerleri çatlayıp,rengi değişene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizi,ılındıktan sonra çay yada kahvenizin eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Yazar : Arzu Sabuncu

0 yorum:

ÜYELER

 
Gizle
Top