6 Mart 2013 Çarşamba
0 yorum

Makyajla Uyumayın

05:19
zehra

Güzelliğimiz için makyaj malzemelerine neredeyse tüm servetimizi yatırıyoruz. Fakat hangi malzemeyi kullanırsak kullanalım gece o makyajla yatmak cildimize zarar vermektedir.

Makyajla yatmanın sakıncaları ne olabilir? Diye soruyorsanız kendinize buyurun hanımlar zararları nelermiş görelim.

Sivilce oluşumuna zemin hazırlar: Yüzümüzde makyajla uyuduğumuz zaman, cildimizdeki gözenekler tıkanır ve cildimizde oluşan sebum tıkalı gözeneklerden çıkamaz, bu da cildimizde sivilcelerin oluşmasına sebep olur. Sivilceli bir cilde sahip olmak istemiyorsak yapmamız gereken makyajla uyumamak ve cildimizin temizliğini düzenli olarak uygulamaktır.

Cildin yaşlanmasına yol açar: Bir kez makyajla uyumak cildimize zarar vermez ama makyajla uyumayı alışkanlık haline getirirse , zamanla cildimizin yaşlanmasına sebep oluruz.Çünkü cilt hücrelerimiz geceleri çalışıp gündüz oluşan zararları onarır.Ama bizler makyajla uyursak hücrelerimiz onarma görevini tam anlamıyla yerine getirmelerine engel oluruz.Böylece cildimizde sarkmalar ve kırışık oluşmalarına sebep oluruz.

Gözlere zarar verebilir: Makyajla uyuduğumuz gecenin sabahı da var ve malesef o sabahlar da pek hoş olmaz. Kıpkırmızı gözler, akmış rimeller, dağılmış kalemin tüm cildimize yayılması vs. gibi kötü bir görüntüyle karşılaşırız. Görüntünün kötü olmasının yanında da hassas olan gözlerimiz mikrop kapmasıdır.Gözlerimizin sağlığı her şeyden önemlidir bayanlar ve bu yüzden makyajlarımızı temizleyerek yatalım.

Makyajımızı nasıl çıkarmalıyız?

Herkes için bir çok alternatif bulunmaktadır.Üşengeçlikten, vakit bulamamaktan vs. sebeplerden kaçınmalıyız hanımlar.Her ne olursa olsun o makyajı ciltten çıkarmadan uyumayın.

Hangi yöntemler uygulamalı?

-Islatılarak kullanılan temizleme pedleri: Genellikle iki yüzleri de farklıdır. Bir yüzü temizler, bir yüzü bakım yapar.
-Nemli pedler: Göz makyajı için en kolay temizleme yöntemidir.
-Makyaj temizleme mendilleri: İşini çabuk bitirmek isteyen için idealdir. Sadece göz makyajını değil, tüm makyajınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
-Yüz yıkama köpüğü: Her cilt tipine uygundur. Püf noktası elle uygulanmasıdır.
-Yüz yıkama jeli: Yüzlerini suyla yıkamayı seven herkes için idealdir.
-Temizleyici krem: Kuru ciltlerin en sevdiği üründür. İçinde bol miktarda besleyici öğe bulunur.
-Temizleme sütü: En kolay kullanımlı üründür. Önemli olan suyla durulamanızdır çünkü kalıntıları cildi kurutabilir.
-Sabun: Yüzünüzü asla gerçek sabun ile yıkamayın. Sadece pH-değeri cildinizle uyumlu olan bir sabun kullanın..

Yatmadan önce makyajımızı temizlemek için harcayacağımız zaman cildimizi çok daha sağlıklı ve erken yaşlanma etkilerini en aza indirmeye büyük katkısı olacaktır.

Unutmayın makyajınızı sağlıklı bir cilde uygulamak mı güzel bir görüntüye yol açar yoksa sağlıksız bir cilde uygulamak mı güzel bir görüntüye yol açar?

Yazar : Zehra Damyan

Blog : kozmetikaynasi.blogspot.com

0 yorum:

ÜYELER

 
Gizle
Top