9 Mart 2013 Cumartesi
0 yorum

Modanın Kendi İçinde Dönüşümü

11:56


Öncelikle burdan anneme , babama selamlar ! Sanırım heyecan yaptım.Blogum dergisi okuyucuları sizinle burada birlikte olmaktan oldukça , mutlu ve gururluyum.Neyse ben konuyu amcamlara selamlara götürmeden asıl konuya girelim derim.

Bilirsiniz ki  moda dünyasının belirlediği trendler , biz hanımların elinde 2-3 ay içerisinde tükenip,bitiyor.Moda konusunda fena tüketiciyiz kabul edelim.Bir trend  2 ay sonra kaybolabiliyor.Tamam moda kendini tekerrür eder ama bunun sebebi,kadınlarımızın bir hit parçayı hunharca kullanması -ki bu yüzden bazı kadınlar o hit parçayı edinmeden nefret ediyor.İşte bu yzden moda  kendini tekerrür ediyor , çünkü o kadar tüketiciyiz ki , zaten modada bu en son ulaştıklarımızdan daha fazlası yok,tükettikçe elimizdeki şeyleri bitiriyoruz, o yüzden modacılar vb. eskilere dönüp içinden trendler çıkarıp günümüzün hiti haline getiriyorlar.

Aslında örnek vermem gerekirse , biz her ne kadar lise-üniversite okusakta , aslında öğrendiğimiz şeyler geçtiğimiz sene öğrendiklerimizin bi benzeri veya aynısı ise. ''Hocam , biz bunu geçen sene görmüştük ! Biz zaten biliyoruz '' gibi söylemler ortaya çıkar.Bu bir klasiktir.Kendi ortaokul lise hayatınızdan hatırlayın.İşte moda/trend böyle bir şey.Ve devam edersek , tarih kendini tekerrür edicek , ve biz trend parçaları işin suyu çıkana kadar giyersek , zaten tekerrür etmesine yardımcı olacağız.Doğanın kanunu.
Aynı ders kitaplarımızda gördüğümüz klasik yağmurun oluşumu grafiği gibi.
Aslında dönüp dolaşıp herşey aynı oluyor.

Yazar : Ayşenur Çiçek

0 yorum:

ÜYELER

 
Gizle
Top