6 Mart 2013 Çarşamba
0 yorum

Stil Sahibi Olmanın Sırları

05:26
stilsahibiolmanınsırları

Blogum okuyucularıyla ilk karşılaşmamda büyük bir heyecan içerisinde kendi bloğum Mhr Style`nın kategorisi olan moda konusunda bir yazı paylaşmak istedim. Bloğumun birinci yaşı dolmadan sizlerle karşılaşmanın verdiği mutlulukla yazımda her bayanın arzusu olan dikkat çeken bir stile sahip olmanın sırlarını anlatıcam. Modayı takip etmenin ve marka giyinmenin iyi bir stil için yetersiz kaldığını düşünücek olursak derin yazı okuyacaksınız. Şimdi sıra geldi stil sahibi olmanın sırlarını belirli başlıklar altında incelmeye...

-Favori Tasarımcı

Asılında iyi bir stile sahip olmanın bir numaralı kuralı tarzınızı belirlemek. Fakat kendinizi yakın hissettiğiniz tarzda giyinmek sizi zorluyorsa o çizgilerde gezinen bir tasarımcıyı takip etmek size yardımcı olabilir. Bununda belli bir maddiyat getirdiğini düşünebilirsiniz. Ancak ünlü markaların takitlitleri ve benzerleri her yerde mevcut, bu konuda ünlülere bakıcak olursak hepsinin mutlaka yakın olduğu bir marka vardır. Örneğin; Kristen Stewart - Balenciaga, Jennifer Lopez - zuhair Murad.

- Ufak Dokunuşlar

Giyiminize ve günlük looklarınıza kendinizden birşeyler katmak çok önemli... örneğin; giydiniz ceketin kollarını sıvamak, yakasını kaldırmak, pantolonunuzun paçalarını kıvırmak vb. şeyler ama burada asıl önemli olan vücud tipini tanıyarak ufak dokunuşlar eklemek yani kısa bir boyuna sahibseniz yakalarınızı kaldırmanız bir anlam ifade etmez.

- Gardrop Uyumu

Gardırobunuzdaki her parçanın birbiriyle uyum içinde olması çok önemli bu size kombin yaparken daha hatasız bir look oluşturmanız konusunda yardımcı olucaktır. Mesela kendinizi maskülen tarza daha yakın hissediyorsanız gardırobunuzu maskülen, klasik ve minimal parçalardan oluşturmalısınız. Ayrıca gardırobunuzu gözden geçirerek giymediğiniz veya çok demode buldunuz şeylerde ufak tefek değişiklikler yapıp o parçaları tekrardan gündeminize taşıyabilirsiniz.

- Aksesuar Kullanımı

Aksesuarların etkisi tartışılmazken, iyi bir stil için dozu çok önemli. Aksesuarları detay olarak görüp önemsemiyebilirsiniz. Fakat detaylarda gizli bir şıklık sizi farklı yerlere götürücektir. Örneğin minimal bir elbiseyi ihtişamlı bir kolyeyle birleştirerek güçlü bir kombin elde edebilirsiniz. Yani demek istediğim sade ve klasik parçalar edinip dikkat çekici ve iddalı aksesuarlarla tamalamalısınız.

- Farklı Kombin

Stil sahibi olabilmek için, düz mini elbise, ayakkabı, portföy ve birkaç aksesuarın dışına çıkabilmek, gerçek bir kombin yapmak çok önemli. Farklı şeyleri bir araya getirip oluşturacağınız kombin içinde çabasız şıklığı yakalamalısınız. Çünkü çok özenli giyindiğinizde veya başkalarına bunu hisettirdiğinizde gerçekten işin büyüsü bozuluyor. Bu duruma düşmemek içinse hep bir tarafınızı daha doğal göstermenizi tavsiye ederim.

Yazar : MHR STYLE

Blog : mhrstyleblog.blogspot.com

0 yorum:

ÜYELER

 
Gizle
Top